Werkwijze

Werkwijze bij een meubel op maat

Om te beginnen maken wij graag een afspraak bij u thuis of op kantoor om te bekijken wat de wensen en mogelijkheden zijn, de situatie ter plaatse te beoordelen en samen te bespreken welke materialen en afwerking het beste geschikt zijn. Tijdens het gesprek komen we vaak al tot een ruwe schets. Dit eerste ontwerp gebruiken wij voor het maken van een offerte. Na gunning van de opdracht, komen we alles op de millimeter nauwkeurig inmeten en meteen de laatste details met u doornemen. Aan de hand daarvan tekenen we alles uit op de tekentafel, waarbij rekening word gehouden met al uw wensen.

Stap 1

Afmetingen

Ter voorbereiding op het eerste gesprek kunt u zelf al uw gedachten laten gaan over de volgende zaken: zoals de afmetingen van het meubel.

Het kan geen kwaad om zelf al eens grof te bepalen welke afmetingen het meubel zou moeten krijgen. Tegen de wand of plafond? Of toch vrij zodat daarnaast die mooie vintage lamp kan staan? Maakt u zich vooral niet druk om een paar centimeter meer of minder, na het gunnen van de opdracht komen wij altijd  zelf tot op de millimeter nauwkeurig inmeten, dat is ons vak, wij zijn een kei in maatwerk!

Functie

Wat berg ik er in op? Kleding? Verhuisdozen? Een bijzondere verzameling? Wat je ook op wilt gaan bergen, het is wel zo fijn om daar van tevoren rekening mee te houden zodat u al uw spullen netjes in een kast kan opruimen, en daarbij efficiënt met de ruimte om gaat.  Past die soundbar straks wel in uw nieuwe Tv-meubel? En is er nagedacht over waar we dan al die kabels en snoeren laten?

 

Sfeer

Modern? Vintage? Klassiek? Of kiest u liever voor uw eigen sfeer? Omdat bij ons geen kast of meubel hetzelfde is, kunt u met ons echt alle kanten op, maar altijd aansluitend op uw wensen en interieur!

Ook als u nog niet precies weet welke kant het op mag met het meubel dan kunt u altijd een collectie samenstellen van knipsels uit tijdschriften, of afbeeldingen van internet. Dat helpt ons ook weer om een meubel voor u te ontwerpen en te vervaardigen waar u nooit een dag spijt van krijgt.

Stap 2

Eerste ontwerp

Tijdens het eerste gesprek op locatie kijken we naar de wensen en de mogelijkheden. En natuurlijk naar uw ideeën over de maatvoering, functie en sfeer.

Tijdens het gesprek schetsen wij grof onze ideeën tot u en wij tevreden zijn. Deze schetsen worden in een later stadium verder uitgewerkt tot tekeningen. Tot slot bespreken we de materialen en afwerking en ook het budget komt aan bod.

 

Budget

Een mooi meubel is een ding, maar daar hangt doorgaans ook een prijskaartje aan.

De prijs word mede bepaald door de gebruikte materialen, de afwerking, het aantal uren dat nodig is om het te maken en bij u thuis te plaatsen, maar ook de mate van complexiteit zijn van invloed op de prijs voor een meubel.

En ja, een meubel op maat is niet goedkoop, maar u koopt ook niet alleen een meubel zoals op een meubelboulevard, maar een meubel op maat, passend bij uw wensen. Passend in het interieur. Gemaakt van verantwoord gekapt hout, en de beste materialen waardoor u vele, vele jaren kunt genieten van het gebruikscomfort van onze werkstukken, onze kwaliteit en vakmanschap.

 

Het vroegtijdig vaststellen van het budget zorgt voor u en voor ons voor duidelijkheid. Bij een ruimer budget kunnen we denken aan luxere materialen, of juist een hoogglans afwerking. Ook bied het ons als makers meer creatieve vrijheid om een uniek en passend meubelstuk voor u te vervaardigen.

 

Stap 3

Als het eerste ontwerp en het budget is vastgesteld, zullen wij dat in onze werkplaats verder uitrekenen. U ontvangt dan van ons een prijsindicatie voor uw meubel. Als u ons de opdracht gunt, werken wij de ideeën, materiaalkeuze en schetsen verder uit tot een werktekening. Deze tekening bespreken wij uiteraard met u, voordat we starten aan de werkzaamheden. Wellicht zijn er nog kleine aanpassingen die in het ontwerp moeten worden meegenomen. Pas als u tevreden bent over de tekeningen, vragen wij u om een aanbetaling van 50%, en kunnen we het werk gaan inplannen om te maken.

Stap 4

Van het moment dat u contact met ons opnam tot het definitieve ontwerp is vaak al enkele weken verstreken. Nadat u opdracht heeft gegeven voor de werkzaamheden

Plannen wij het werk in en zullen wij starten met de werkzaamheden. Afhankelijk van de grootte van het project duurt het dan nog twee tot vier maanden tot het moment dat wij u thuis komen verblijden met ons vakwerk.

Nadat wij uw meubel of meubels hebben geïnstalleerd naar onze en uw tevredenheid, zal het resterende bedrag in rekening worden gebracht.

Garantie op maatwerk meubel?

Ja natuurlijk! Want wij leveren vakwerk. Het kan zijn dat er een scharnier opnieuw moet worden afgesteld, of dat er een push-to-open deurtje wat eigenwijs is. Laat het ons weten, dan maken we een afspraak om dat te verhelpen.

Onder garantie doen wij deze werkzaamheden kosteloos binnen een termijn van 1 jaar. Na die tijd of als er sprake blijkt te zijn van ondeskundig gebruik dan overleggen wij vooraf wat de kosten zullen zijn.