Over ons

Verantwoord meubelmaken

Hendriks Maatwerk Meubilair streeft naar duurzame producten. Om dit te bereiken willen wij meubels maken die zeker tientallen jaren mee gaan. Ook het verwerken van het hout, dat steeds schaarser wordt, moet op een verantwoorde manier gebeuren. Zo verwerken wij enkel hout met het FSC keurmerk.

Wie ben ik?

Het werken met hout is voor mij iets dat plezier geeft. Het maken. Het vormgeven van ideeën tot een eindproduct. Of het nu gaat om complexe werkstukken voor klanten, een bureautje voor een van mijn dochters, of een leuk privé hobbyproject, ik wordt elke keer weer blij als ik dingen precies zo kan maken als ik in mijn hoofd heb.

Ook het overdragen van kennis aan beginnende (en soms gevorderde) houtbewerkers zit in het bloed, want als je iets doet, moet je het goed doen, en daarbij is kennis van zaken als materiaal en gereedschappen erg belangrijk.

De waardering van mijn klanten voor het werk dat wij leveren, is elke keer weer een bevestiging dat wat wij doen, gewoon goed is.

Meubelmaker sinds 2002

Na de afronding van de opleiding tot ambachtelijk meubelmaker in 2002 heeft Sander eerst enkele jaren in loondienst gewerkt bij een interieurbouw bedrijf. In 2008 opende Hendriks Maatwerk Meubilair zijn deuren.  na 15 jaar verhuisde het bedrijf naar Amersfoort waar wij nu in onze eigen, volledig ingerichte werkplaats alles kunnen maken wat onze creativiteit maar kan bedenken.

Leermeesterschap

In al die jaren hebben we als bedrijf vele stagiaires mogen begeleiden, maar ook mensen die op latere leeftijd een carrièreswitch  hebben ondernomen hebben we opgeleid en werkervaring geboden. Hendriks Maatwerk Meubilair is een erkend leerbedrijf en aangesloten bij Beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Docent meubelmaken

Verder is Sander in de jaren 2004 tot en met 2022 verbonden geweest aan De Schrijn in Langbroek, waar hij een dagdeel per week als docent meubelmaken zijn kennis heeft overgebracht aan een grote groep houtliefhebbers.