Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Kan ik langskomen in de werkplaats?

Op afspraak bent u welkom in onze werkplaats, waar wij ook diverse kasten in wisselende stijlen, materialen en afwerking hebben staan. Deze meubels zijn ook voorzien van een prijs zodat u een indruk krijgt van niet enkel onze prijsstelling, maar vooral ook van onze kwaliteit.

Welk prijskaartje hangt er aan maatwerk?

Een exacte prijs is op basis van een eerste telefoongesprek of email niet te geven. Om een prijs af te geven moeten wij weten hoe groot of klein het project is, welke materialen er gebruikt gaan worden en of er geolied, gelakt of gespoten gaat worden. Ook de plaats in huis is bepalend voor de prijs. Een kast op zolder zal op een andere manier gemaakt moeten worden omdat alle onderdelen afzonderlijk de trap op moeten, dan dezelfde kast die door twee openslaande deuren zo beneden neergezet kan worden. U begrijpt dus, een prijs is al maatwerk op zich. Daarom geven wij ook nooit op basis van een email of telefoontje een richtbedrag.

Wat is de levertijd?

Na het maken van een eerste afspraak bij u thuis of op kantoor verstrijken er tussen de 2 tot 4 weken met overleg en schetsen, voordat de werktekeningen klaar zijn. Hierna moet het werk worden ingepland in de werkplaats. Afhankelijk van de dan lopende opdrachten streven wij ernaar om het meubel bij u thuis te plaatsen tussen de 2 en 4 maanden na uw definitieve akkoord op onze tekeningen.

Moet ik een aanbetaling doen?

Ja. Een groot deel van de kosten van een meubel bestaat uit materialen. Daarom vragen wij altijd een voorschot van 50%. De overige 50% betaalt u pas als het meubel naar volle tevredenheid bij u thuis staat.

Bij grotere opdrachten waarbij meerdere meubels gemaakt zullen worden, hanteren wij doorgaans wel een aanbetaling van 50% gevolgd door meerdere kleine deel betalingen.

Restauratie of reparatie van oude meubels?

Soms krijgen we de vraag of een oude tafel geschuurd en opnieuw afgewerkt kan worden, of ingekort zelfs. Niet elk meubel is geschikt om in te korten. Gefineerde meubels vormen een risico als het toch al dunne fineer opnieuw geschuurd zal worden. de kans bestaat dat het fineer zo dun word, dat het materiaal eronder door gaat schijnen. In massief houten tafelbladen zit soms staal ingewerkt om een blad recht te houden, en dat is niet altijd van de buitenkant te zien.

Natuurlijk proberen we van te voren de risico’s in te schatten, maar er bestaat altijd een risico en daarom kunnen we dergelijke werkzaamheden nooit garantie geven of aansprakelijkheid aanvaarden.

Voor dergelijke werkzaamheden vragen wij u vooraf enkele foto’s door te sturen van alle kanten om een eerste inschatting te maken. Vaak kunnen we dan wel een grove prijsindicatie afgeven. Na afloop van de werkzaamheden zullen wij de werkelijke kosten berekenen.

Echte restauratie werkzaamheden aan antieke meubelstukken voeren wij niet uit. Wij zijn hedendaagse meubelmakers, geen restaurateurs.